Met veel plezier hebben wij ons dit jaar ingezet als bestuur voor Socrates Wageningen. Nu zijn we op zoek naar een nieuw bestuur voor komend jaar! Zou jij graag méér willen betekenen voor ambitieuze studenten in Wageningen en daarbuiten? Onderdeel uitmaken van het bestuur van een landelijk netwerk en de koers bepalen van een jonge organisatie? Lees dan snel verder hoe je kunt solliciteren!

Een bestuursjaar bij Socrates Wageningen is een mooie aanvulling op je studie. Je doet veel ervaring op en je leert nieuwe vaardigheden. Je leert samenwerken, krijgt inzichten in organisatiestructuren en legt nieuwe waardevolle contacten. Een bestuursfunctie bij Socrates Wageningen is goed te combineren met je studie en binnen iedere functie is er veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën.

Lijkt jou dit wat? Stuur dan vóór 25 mei een mail met je CV en een korte motivatie naar secretaris@socrates-wageningen.nl. Vermeld in je motivatie welke functie jij graag zou willen vervullen, waarom en wat jij kunt gaan betekenen voor Socrates Wageningen!

Wat doet Socrates (8 uur per week)

–          Scholarship hunting: Leden helpen om beurzen, challenges en studie programma’s te winnen

–          Co-hosting: Samenwerken in activiteiten met organisaties die een brede studieontwikkeling promoten (Aisec, Integrand, Unipartners, Starthub, Jonge Democraten etc.)

–          Brainboxes: Leden de mogelijkheid geven om bij multinationals en de nationale overheid consultancy cases te doen met studenten van verschillende universiteiten

–          Social outreach: Ervaringen en Blogs van Leden en niet-leden promoten met Social media en onze website. Het verder in kaart brengen welke jaarlijkse activiteiten studenten kunnen volgen in Wageningen en daarbuiten.

Wat krijg je ervoor terug

– De diversiteit van de Wageningse organisaties leren kennen

– Waardering door persoonlijk contact met ambitieuze WUR studenten

– Veel interessante bezoeken, trainingen en lezingen met top experts

Middelen

  • Jaarlijks budget van 700 euro (geen persoonlijke bestuursvergoeding)
  • Volle inkomsten van het zelf organiseren van een consultancy project: Brainbox
  • Ondersteuning van een part-time nationaal bestuur in Rotterdam en 5 andere chapters

Hieronder vind je de bestuursfuncties die vrijkomen voor komend jaar.

PS. Sinds dit jaar zijn de nationale bestuursfuncties full-time, dus ook een mogelijkheid om echt een jaar er tussenuit te gaan.

Bestuur Socrates Wageningen

National board vacancies

Voorzitter

Als voorzitter neem jij de leiding in het bestuur. Ook bewaar je het overzicht over alle lopende zaken, inclusief de financiën, en zorg je dat alles op tijd en goed wordt uitgevoerd. Je plant de vergaderingen en bereidt deze goed voor, zodat ze gestructureerd en efficiënt verlopen. Daarnaast zorg je dat je bestuur ook doorgroeit naar een team dat graag samenwerkt en elkaar kan vertrouwen. Je stimuleert reflectie en persoonlijke doelen onder je bestuursleden.

Naast de lokale vergaderingen ben je als voorzitter ook degene die het contact met de andere chaptervoorzitters van Socrates onderhoudt. Zo heb je vijf keer per jaar een vergadering om te brainstormen over hoe Socrates Nederland en de chapters strategisch verder te brengen en zorg je ervoor dat de overdracht met het toekomstige bestuur zo goed mogelijk wordt voorbereid met technische verslagen.

Heb je functie specifieke vragen? Neem dan contact op met de huidige voorzitter, Fons Janssen, via voorzitter@socrates-wageningen.nl.

Secretaris & Commissaris Public Relations

De secretaris en commissaris Public Relations positie is een functie voor social butterflies. Ben jij niet bang om gebruik te maken van je netwerk, mensen aan te spreken en ben je goed met social media? Dan is dit de juiste positie voor jou.

Als secretaris ben je verantwoordelijk voor het mailcontact met de leden en het contact met andere studentbesturen in Wageningen. Je maakt de maandmails en de nieuwsberichten voor de mails van Socrates Nederland. Daarnaast houd je contact met alle andere studentbesturen, zij zijn namelijk de key voor het organiseren en promoten van evenementen in Wageningen.

Als commissaris Public Relations houdt je de social media bij. Je maakt promotiemateriaal voor op de website en levert content aan voor de website. Dit doe je uiteraard samen met de commissaris Activiteiten en de commissaris Business Relations, die stukken aanleveren voor hun eigen onderdelen. Op die manier probeer je Socrates actueel en interessant te houden voor de leden.

De functie kost +- 6 uur in de week aan tijd. Neem voor meer informatie of vragen contact op met de huidige secretaris & commissaris PR, Lea Priem, via secretaris@socrates-wageningen.nl.

Commissaris Activiteiten

 

Als commissaris Activiteiten ben je verantwoordelijk voor het organiseren en faciliteren van activiteiten voor de leden. Samen met de rest van het bestuur ben je bezig met het bedenken van leuke, interessante en uitdagende activiteiten voor de leden. Hierbij kun je denken aan lezingen, workshops, masterclasses en in-housedagen bij bedrijven. Het is jouw taak om personen en organisaties te benaderen en de activiteiten op poten te zetten. Naast het zelf organiseren van activiteiten, probeert Socrates Wageningen zoveel mogelijk samen te werken met lokale (studenten)organisaties en ambitieuze studenten. Jouw kans dus om deze beter te leren kennen! Daarnaast zijn er ook veel studenten uit Nijmegen, Enschede en andere universiteitssteden lid van Socrates Wageningen. De uitdaging ligt er om ook voor hen interessante activiteiten op te zetten, wellicht georganiseerd in hun eigen stad!

Heb jij goede organisatorische en communicatieve vaardigheden (of wil je deze nog verder verbeteren) en lijkt het je leuk om te functioneren in het bestuur van Socrates Wageningen? Dan is deze functie iets voor jou! De functie zal ongeveer 6 uur per week in beslag nemen. Heb je vragen over deze functie of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met de huidige commissaris activiteiten via activiteiten@socrates-wageningen.nl. Zij kan al je vragen beantwoorden!

Commissaris Business Relations

Ben jij een talent op het gebied van netwerken met bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen of wil je juist je netwerkskills verbeteren? Dan is de functie commissaris Business Relations perfect voor jou! Als commissaris Business Relations bezoek je verschillende carrièredagen en ben je bezig nieuwe partnerschappen te creëren. Jouw werk resulteert in nieuwe activiteiten, stageplekken voor de leden of studentconsultancy projecten zoals Brainboxes. Een groot voordeel van deze functie is dat je zelf al aan je eigen netwerk kunt bouwen en in contact komt met toekomstige werknemers, zowel op lokaal als nationaal niveau. Je leert jezelf te ontwikkelen op het gebied van communicatie en samenwerking, zowel met externe partners als binnen het bestuur zelf.

De functie zal ongeveer 6 uur per week in beslag nemen, maar de tijd is flexibel in te delen. Denk je nu dat deze functie je leuk lijkt, maar dat je nog te weinig ervaring hebt? Maak je dan vooral geen zorgen; in het begin van je bestuursjaar zal er een goede begeleiding zijn door het huidige bestuur van Wageningen. Daarnaast hebben wij al een aantal contacten gelegd met bedrijven en organisaties die volgend studiejaar staan te springen om met jou samen te werken. Verder word je ondersteund door de commissaris business relations van Socrates Nederland en van de andere chapters.

Als je nog vragen hebt over deze functie, neem dan vooral contact op met de huidige commissaris Business Relations, Lara van Veen via businessrelations@socrates-wageningen.nl. Zij neemt graag de tijd om al je vragen te beantwoorden!