In-House dag Deloitte – Fons  Janssen – Socrates Wageningen

Op de Amsterdamse Zuid-as organiseerde Integrand samen met Socrates een opendeurdag bij Deloitte op 19 Juni. Deloitte is een van de vier grootste bedrijven die consultancy geeft aan bedrijven en publieke organisaties. Dit advies kan gaan over financiën, strategie, belasting, logistiek en risico’s bij klanten. De missie van Deloitte is met hun advies de standaard voor excellentie te vormen. Tijdens de in-house dag kregen we een nette presentatie en een case-studie, waarin we een advies opstelde hoe een sportkleren bedrijf de markt in China beter kan bedienen.

het nieuwe werken

Als consultant ben je een echte kenniswerker en heb je een baan in het ‘nieuwe werken’. Deloitte heeft namelijk een modern gebouw ‘The Edge’ met veel slimme technologie voor duurzaamheid. Het gebouw produceert zijn eigen energie met zonnepanelen en veel ruimtes zijn regelbaar met een mobiele applicatie. Op persoonlijk niveau promoot Deloitte een gezonde levensstijl met het Deloitte FIT programma. Fit en gezond zijn helpt om je doelstellingen te halen en met een team te presteren. Hiernaast krijg je ook ondersteuning in je planning en je performance. En op maatschappelijk niveau wordt 1% van alle werkuren ingezet om een maatschappelijk project te ondersteunen. Zo zijn er bijvoorbeeld plannen om de groeiende ‘Ocean Clean-up’ een handje te helpen met de vaardigheden van Deloitte. De succesvolle Ocean Clean-up groeit en daarmee komen nieuwe kansen en uitdagingen binnen de organisatie.

bedrijfsstructuur

Omdat Deloitte een grote netwerkorganisatie is heeft het een zogenaamde matrix bedrijfsvoering. Dat is een vorm die effectief om gaat met expertises en projecten. Werknemers werken samen met hun expertdepartement die een deel van de verdieping hebben met flexibele werkplekken. Als er zich dan een opdracht voordoet, dan wordt er een werkgroep gevormd uit de departementen. Die werkgroepen kunnen heel internationaal zijn, omdat Deloitte vestigingen over de hele wereld heeft. Internationaal werken wordt het steeds meer, zeker nu Deloitte Nederland op is gegaan in Deloitte Noord-Europa.

Als consultant is het belangrijk goed contact te hebben met je klant voor de opdracht. Een reguliere werkweek ziet er uit dat je 4 dagen intensief bij of rondom het gastbedrijf bent en dat er één dag gewerkt wordt in het Deloitte kantoor met je team of departement. Op vrijdag is er dan ruimte voor team-building, reflectie en trainingen. Mocht het bedrijf ver weg liggen, dan blijf je daar een paar weken met het personeel werken. Gemiddeld duren de projecten zo’n tien weken, maar het kunnen ook maanden zijn. Met zo’n tijdspan leer je je klant goed kennen en om je tools goed te gebruiken om advies te geven.

Soliciteren

Deloitte is altijd op zoek naar toptalenten en positief naar open sollicitaties. Maar er zijn ook verschillende manieren om in contact te raken met Deloitte. Zo kan je als student assistent al twee tot vijf dagen meedraaien in een project, is er een Deloitte challenge en er zijn speciale sollicitatie dagen. Zorg ervoor dat je CV er netjes uitziet, maar staar je er niet dood op.  De recruitment manager vertelt dat de CV een eerste selectiecriterium is en dat er daarna echt naar jou als persoon geluisterd wordt. Integrand, Socrates en de Career Service Center in Forum helpen je graag mee om je sollicitatie te perfectioneren.