Every year the board of Socrates visit several career and recruiting events. On this page we share with you the highlights:

Normaal heb je carrière beurzen die gaan over een bepaald vakgebied. Zo is dat toevallig niet bij de jaarlijkse sustainability career event in Utrecht. Al vanaf 2012 wordt dit jaarlijks georganiseerd door het bedrijf Sustainable Motion om jongeren te koppelen aan een baan die duurzaamheid in de breedste zin promoot. Dat hier bedrijven aanwezig zijn en zich willen profileren als banen leverancier voor duurzaamheid bewijst dat bedrijven echt opzoek zijn naar talenten die waarde kunnen leveren, maar ook het milieu en de sociale omgeving centraal stellen in wat ze willen doen.

Bij aankomst van carrière beurs werd ik meteen aan het werk gezet. Onder het genot  van een kopje koffie kregen we ook een kies biljet in onze handen gedrukt. We mochten kiezen op het meest ambitieuze thesis project voor de changemaker challenge van sustainable motion en de dopper stichting. Zij willen masterstudenten een geld prijs geven die een gave en ambitieuze master thesis doen rondom plastic en/of water. Onder de deelnemers was ook Lukas van der Maas student biotechnologie aan de WUR aanwezig. Hij is door gegaan naar de volgende ronde met z’n thesis project over bioplastic en bacteriën. Verder kwam ik ook oud deelnemers tegen waarmee ik vorig jaar een sustainable bussiness challenge gedaan heb. Al die dingen doet Sustainable motion, dus het is een heel gaaf jonge bedrijf dat jongeren wil verbinden aan de duurzaamheidsvraagstukken en banen.

Bij de lezing voor de stand, vertellen Egnie, Dopper en Ikea hun verhaal wat duurzaamheid in hun bedrijfsvoering betekent. De spreker van Engie was betrokken bij de energie transitie door producenten van hernieuwbare bronnen en consumenten te verbinden. Dopper laat zien dat duurzaamheid in de praktische zaken zit door bedrijven en consumenten degelijke drinkflessen te gebruiken in plaats van weg werp artikelen. En Ikea laat weten dat je met data en projecten een gigantisch bedrijf kan omzetten met een nationaal duurzaamheidsteam. Ikea heeft hele ambitieuze plannen voor energie voorziening, duurzame grondstof inkoop en circulaire producten (http://www.ikea.com/nl/nl/dit-is-ikea/duurzame-toekomst.html).

In het publiek waren veel internationale studenten. Het spreekt hun aan om in Nederland te werken omdat wij toch wel koplopers zijn in innovatie en milieu. Uit de presentatie blijkt echter wel dat niet ieder duurzame startup plek heeft voor een internationale werknemer, maar dat ze zeker mensen nodig hebben die hun idee naar het buitenland kan brengen in enkele jaren. Ook studenten met vakken die niet gelijk met duurzaamheid te maken hebben, zoals rechten, kunnen toch via veel bedrijven een functie beoefenen die een duurzame transitie in Nederland promoot.

De bedrijven beurs zelf krioelde van de jongeren. Niet iedereen was even verzekerd en voor sommigen is het vooral snuffelen. Voor mij is het een speurtocht van ontdekkingen op hoeveel soorten manieren jongeren zich willen inzetten voor duurzaamheid. Toch leer je al snel kennen dat het eerst toch echt gaat om waarde creatie en dat daarin het duurzaamheidprincipe verweven is. Dat is niet erg; je moet immers je vak begrijpen voordat duurzaam kunt innoveren in mijn optiek. Het belangrijkste is dat je maar bewust bent van het grotere plaatje. De energie en bouw sector was goed vertegenwoordigd, maar ook consultancy in verschillende sectoren. Het bedrijf Tauw liet bijvoorbeeld zien dat zij hun eerste projecten laten vertonen met behulp van VR.

Mijn advies voor iedereen: Ga naar de carrière dagen. Neem een dagje vrij en ga erop uit met je studievrienden, want er is zoveel meer buiten je studie. Verken de markt of een gave industrieveld nu en weet je naar je toe wilt werken. Vakken halen met een doel of een bepaalde context geeft veel meer waardering voor jezelf. Veel bedrijven staan open voor ieder talent als je maar veel ervaring hebt opgedaan naast je studie.